Demografiapläjäys

Sydneyn asukkaiden mediaani-ikä on 34. Muuttoni paikalle siis nostaa mediaani-ikää. Olen vanha pieru. Mikseivät 35-vuotiaat kuole vanhuuteen? Jos tämän ikäisenä vielä pääsee minnekään duuniin niin eittämättä nouseva polvi tsiigaa, että mee setä himaan, kun itse horisee jostain 1900-luvun ohjelmointikielestä, jolla hallittiin prosesseja ja muistia. Vesiputousmallimies ja ketterien menetelmien nuoret voittajat.

Voihan sitä koittaa itselleen uskotella, että kokemuksella voi hanskata sen, mitä huippunopeuden hidastumisella menettää, mutta vähän vaikeaa se on kun yhden päivän viinanvedon seurauksena tuleva kankkunen kestää kolme päivää. Nuorempana Pahasta Kankkusesta tokeni vähän niin kuin kultainen noutaja ravistaa vedet turkista. Nykyään kuolemanpelko ylittää näyttämisenhalun; aiemmin riitti, että joku vähän katsoo niin piti tehdä jotain näyttävää. Näyttävyys aiheutti tietty usein mustelmia ja luunmurtumia, mutta ne sentään paranivat. Nyt on ihme kolotusta vaikkei edes osuisi mihinkään. Niin, ja nuorena stondasi koko ajan. Aina.

Kai sitä kohta on joku 1990-luvulla syntynyt pomo – sellainen varusmiehen tai yläasteikäisen näköinen juippi simputtamassa. Itse on jossain vastuullisissa laatupäällikköhommissa. Ei pysty laskemaan yksinumeroisia lukuja yhteen eikä kirjoittamaan muuta kuin sivulauseita. “PRjekteissa syytä kyättää. Tmplate osiakkaalle mamantaina 3:00 liman. Poikkeuksena ei on viikko. Qlaity-rewiew kkk IMPOTANT!” Kun ajatus katkeaa kesken lauseen kesken presiksen niin kollegat sanovat: “Hyvin sä vedät – edelleen. Tuu pois sieltä edestä.” Ja sitten nukahtelee aina kokouksissa. Laatupäälliköstä voi tietty vielä tehdä ultimate-career-muuvin ja lähteä ammattikorkeakouluun lehtoriksi. Pitää vetää se lounaskalja, että pystyy puhumaan.

Jos positiivisia puolia haetaan niin tokihan se vähän piristää, että olen vanha mies enkä vanha nainen.

2 Responses to “Demografiapläjäys”

  1. Hagis sanoo:

    ”Poikkeuksena ei on viikko.”

    Laita lisää näitä!

  2. […] se olla, ettei työkunto enää ole ihan parhaimmillaan. Tai no, silloin olisi varmaan sellainen laatupäällikön peruskurssi […]

Leave a Reply