Täällä palaa

Modernissa talossa kun asumme niin siellä alkoi summeri soittamaan eilisiltana. Nina oli, että pitääkö tässä mennä ulos muka, kun aloin pistämään kenkää jalkaan. Vastasin, että jos talo on tulessa niin ehkä se maksaa vaivan. Väärä hälytyshän se tietty oli, vaikka oikein palokuntakin oikein vaivaantui paikalle.

Varsinainen tragedia oli kuitenkin oma käytökseni tilanteen ollessa päällä. Kun käytävässä ei näkynyt liekkejä tai savua niin ajattelin, että hätätapauksessa pääsemme ulos vaikka parvekkeelta, joten mitään hengenhätää ei pitäisi olla. Otin mukaani lompakon, puhelimen, avaimet, passin… ja firman kulkukortin.Tilanteen mentyä ohi iski sen päiväinen morkkis siitä kulkukortista. Miksen ottanut mukaan vaikka shortseja ja T-paitaa (eilen satoi, joten eivät olleet päällä); eli jos talo olisi palanut niin olisi ollut rantavaatteet mukana viikonlopuksi? Tai miksen ottanut Suomesta roudattuja salmiakkeja? Tai kirjaa? Tai mitä vaan muuta paitsi firman kulkukorttia? Mikä minustakin on tullut? I used to be cool. Nyt pelastan palavasta talosta kulkukortin, jolla varmistan esteettömän pääsyn konttorille seuraavana päivänä. 10000 vuotta sitten sapelihammastiikeri vei kaltaiseni gaiffarit, jotka eivät kyenneet keskittymään olennaiseen kriisitilanteessa.

5 Responses to “Täällä palaa”

 1. Anton sanoo:

  No badge, no rights. U did the right thing, bro.

 2. Uolevi sanoo:

  Toivottavasti aviamet tarkoittivat V8 avaimia. Auton hansikaslokerossahan on tequila-pullo ja pakkaus kortonkeja aina varuilla. Niillä pääsee jo hyvää alkuun jos kämppä menee tulessa maan tasalle.

 3. Ola sanoo:

  We don’t need no stinking badges!

 4. Cpt Haddock sanoo:

  Evoluutioteoriani aiheesta: Kun neanderthaaleilla alkoi hälyt soimaan eli sapelihammastiikeri lähestyi, niin kyllä ne tarttu ensimmäiseks nuijaansa. Modernin neanderhaalin nuija nyt sattuu vaan olemaan pieni muovilirpukka, jossa on jotain piirejä sisällä. Tarkoitus on sama – ravinnon hankkiminen.

  Mutta joo, aika ankeet mukaannappaamiset sulla. Todellinen kriisigaiffa olis ollut täysin varma, että palohälyytys on Aussien FBI:n hämäys, polttanut passinsa, syönyt ne salmarit pois todistusaineistona, juossut munasilteen käytävään se kulva kaulassa roikkuen koputteleen naapureiden oville ja huutamaan suomeks ”Ne jyrää meitin!!!”

 5. olli sanoo:

  Onhan tuokin selviytymisstrategia, mutta kaipa se voisi vähän työlääksi käydä – niin itselle kuin naapureille kuin konsulaatin passiviskaalillekin, jos jokainen arkipäivän kriisi johtaisi aina samaan hyväksi havaittuun toimintasuunnitelmaan.

  -Ja kuinka voin palvella?
  -Passi paloi FBI:n tarkoitushakuisessa hämäyksessä.
  -Taasko?!

Leave a Reply