Dyykkilaivalla

Ei näkynyt sitten hylkeitä. Eikä oikein mitään muutakaa. Dyykkimatka Jervis Bayhin meni rattoisasti kaverini Leonin liityttyä mukaan remmiin viime hetkellä. Setti oli vanha, mutta asiallinen liveaboard 200km Sydneystä etelään. Perjantaina sisään, lauantaina neljä dyykkiä ja sunnuntaiaamuna kaksi. Hyvät ruuat ja asiallinen posse, mutta dyykki oli vähän niin ja näin.

Ensinnäkin oli aivan jumalattoman kylmää vettä. Kylmimmillään lahden suulla vesi oli 13C. Kaltaiselleni trooppiselle sukeltajalle aivan liian kylmä. Onneksi päällä oli upiuusi 7 millin semidry, mutta silti oli liian kylmä. Kamat muuten ovat aivan loistavat: vastus tuntuu täysin olemattomalta, kun vähänkin polkaisee. Airflow on kai parempi, etenkin pahassa asennossa, mutteivät ne nyt mitään tajunnanräjäyttäviä henkosia olleet.

Bongaukset olivat vähän harvassa, kun perjantaina oli vielä pirun huono näkyvyys: pari isoa bull rayta, Port Jacksonin hai, pari pienenpientä seepiaa ja niin edelleen. Paras dyykki oli luola/kanjoni perjantai-iltana.

Nuija ja Tosinuija:

18112007265.jpg

Kanssasukeltajan kuvaama Bull Ray:

dsc00842.jpg

Kuin yhtä onnellista perhettä. Omegauroksenne maailmalla keskellä takana:

dsc_0037.jpg

Nuija ja Tosinuija tauolla:

2049094192_2c144bbb5d.jpg

Leave a Reply