Työhaastattelu

Joku rekryviskaali soitti ja pyysi haastatteluun. 6kk kontrahtorihomma kilpailijalla, AUD750 päivässä, mistä tulee vajaa 6000e netto kuussa, muttei sairaspäiviä tai lomia ja päivän irtisanomisaika. IT-projektit tuntien 6kk ei tule riittämään, jollei sitten lama iske vastapalloon. Toisaalta, kun lama iskee niin lähtö tulee täältäkin kuin hauelle rannasta. Preemio ei ihan riitä, että kannattaisi lähteä. Mutta Jösses, että mieli tekisi. Ainoa syy olla lähtemättä on (epärealistinen?) toive edes jonkinmoisesta urasta Firman Suomen konttorilla. En ymmärrä käsittämätöntä lojaalisuuttani. Toisaalta, paluu Suomeen ei tee mitään järkeä, jos löydän kestettävän duunin täällä eli jääminen Firmaan tarkoittaa tappion myöntämistä ja takaisinmuuton tunnustamista.

Pitänee järjestää kriisipalaveri pomon kanssa.

4 Responses to “Työhaastattelu”

 1. Anton sanoo:

  Oijoi joi joi. Mitä mehua ne juottaa [sensuuri iski] että Vapauden Viimeinen Sankari nyyhkyttää suuryrityksen perään? Vai onko [ja taas] intranetissä niin kivoja juttuja, että sitä jaksaa selata seuraavat 30v?

  Meninkö väärään suuryritykseen, kun en löytänytkään intranetin palkkataulukoista ja urapoluista ja kehityskompasseista mitään, mikä olisi antanut riittävän syyn jäädä pelaamaan ansaintapeliä bonuksia varmistelevassa ympäristössä, jossa tuotteen parantaminen on toissijaista ja projektibonus pääasia? Teki mieli Tehdä jotain… (ja sen sain)

  No, ehkä asemani oli vain väärä enkä tiedä mitään meiningeistä, jossa palkollinen saa Executive Vessan Avaimen. Ehkä nektari alkaa siitä…

  …mutta siksipä merkittävää on ensimmäinen HR:n kysymys minulle suuryrityksessä oli ”onko sulla jo ID?”. Sehän kertoo sen, että suuryritys tietää jengin sekä lähtevän että palaavan. Ehkä sinäkin, Olli, saattaisit muualla käytyäsi päästä takaisin [ja taas], jos oikein kiltisti pyydät. Siellä se profiilisi säilyy tietokannassa ja on käytössä sinä päivänä kun palaat Suomen konttorin ovia kolkuttelemaan, oli se sitten 3 viikon tai 12 vuoden päästä.

  Teet mitä teet, mutta älä jumalauta rakastu työnantajaan. Epäsymmetrisempää suhdetta saa etsiä ts. työnantaja ei rakasta sinua. Olet vain kustannus.

 2. Tero sanoo:

  ”Pitänee järjestää kriisipalaveri pomon kanssa.”

  Äijä on alainen helvetistä.

  Perusta firma niin tulen sinne töihin rivimiinanpolkijaksi piinaamaan sinua.

 3. olli sanoo:

  Olen paras alainen, mitä rahalla saa.

 4. Anton sanoo:

  Maksan yhtäältä 267e päivässä kolmen alaisen jaetusta 200% panoksesta ja toisaalta 553e päivässä yhden alaisen 87% panoksesta.

  Mitäs ”parhaaseen alaiseen” sisältyy ja paljonko se maksaa päivässä?

Leave a Reply