Alea jacta est

Firma kusetti 2/3 vuosibonuksista laskemalla sen Australian työsopparin keston mukaan. Itse olisin tietty kovasti mielelläni laskenut sen koko vuoden kontribuution mukaan, kun kerran kyseessä on niin globaali bonusjärjestelmä. Joku HR partneri, jonka omassa intressissä ei missään tapauksessa ole maksaa kenellekään muulle kuin itselleen ikinä koskaan yhtikäs mitään, tutkii kuulemma asiaa – maltan tuskin odottaa kuinka käy. Eipä summa nyt tapa, mutta noin periaatteessa viiksettää, koska bonarit olisivat olleet ihan hyvät (kokoluokkaa 5ke) ja koska omasta mielestäni olisin sen täysimääräisenä tietty ansainnut. Noh, 3.4ke brutto, mistä olisi tullut noin 2ke netto eli eiköhän elämä jatku.

Sen verran kuitenkin pisti vituttamaan, että mainitsin pomolle halustani siirtyä pois. Tänään juotiin kahvit ja yllättävän hyvässä hengessä sovittiin siirron tähtäämisestä toukokuun lomani ajalle. Homma meni niin paljon yli odotusten, että näinköhän tässä pitäisi alkaa pelkäämään, että tässä tulee vielä kenkää. Ei sitten aavistustakaan, miten täällä nämä hommat menevät. Luottoa managementtiin on tismalleen sen verran, että sopisi patterniin, että kun pyytää siirtoa niin saa monoa. Noh, jos tulee loparit niin ei oikein voi tulla parempaan aikaan ja se ainakin pakottaisi liikkeelle. Tokihan työttömänä ja kenkää saaneena ulkomaanpellenä työllistymisessä voi olla haasteita, mutta se on sen ajan murhe se. Taloudellisesti työttömyys ei huoleta vähääkään, koska rahaa on ja sen pitää näkyä, mutta CV-mielessä gäppi olisi ehkä pahasta. Täytyy kai vastentahtoisesti sittenkin mennä surffikurssille, että saa ajan kulumaan. Siinä olisikin lukijoilla naurussa pitelemistä, kun maailmanvalloitus ottaisi takapakkia ja päätyisin työttömäksi rantapummiksi, jolta hai on syönyt jalat.

Enivei, ehkä tässä pitäisi kääntää viisaria pari piirua optimistisempaan ja odottaa, että uusi assignmentti järjestyy. Optimismi on aina ollut mun vahva laji! Töitä pitää kyllä varmuuden vuoksi alkaa hakemaan ensi kuussa.

2 Responses to “Alea jacta est”

  1. Cpt Haddock sanoo:

    Right on! Oli pieni tai iso siivu, niin täytyyhän hommaan saada selvyys.

    Se vois piristää ainakin mahdollista tulevaan haastattelua, jos CV:ssä lukisi: kevät 2008 – vuodenvaihde 2008/2009 jalaton Bondin rantapummi. Ja sitten taas 2009 – jalallinen IT kentaurio jossain aussi-outfitissä. Tai sitten kirjaudut Sidney Techiin ja pistät tolle ajalle ”PhD studies”.

  2. Huima sanoo:

    Oikea meininki ja ratkaisu.

    Itse ilmoitin kanssa paketoivani hommat syksyyn mennessä ja etsiväni jotain motivoivampaa tekemistä. Nyt katseskellaan lyhyemmän ajan pestejä vielä täällä Suomessa ennen kuin saa itsensä transportoitua lämpimään ja sinne sopiva jalansija.

Leave a Reply