Sertifioitu Päällikkö

Ammatillinen kehittymiseni ampui taas kohti kaakkoa, kun läpäisin PMP-kokeen. Aika surulliseksi tämä kyllä on mennyt, että pitää muka kaikenmoisia tyhjänpäiväisiä sertifikaatteja suorittaa – enpä olisi skidinä osannut visioida itseäni Sertifioituna Päällikkönä.

Noh, parempi sertifikaatin kanssa kuin ilman, kai. Firman sisällä tämä on yksi vaatimus, että pääsee ylempään palkkahaitariin. Firman ulkopuolella, etenkin täällä Ausseissa, kovasti tuntuvat kyselevän työpaikkailmoissa näitä sertifikaatteja. Ja mikäs siinä on tuota ollut suorittaessa, kun firma maksoi kurssit ja kokeet – jokainen työpäivä poissa konttorilta on yhtä juhlaa.

5 Responses to “Sertifioitu Päällikkö”

 1. Anton sanoo:

  siis niin myöhässä…

  “Hiring project managers with a PMP certificate is no longer sufficient, nor a guarantee that the project manager hired is capable of moving the organization forward,” says Gina M. Westcott, director of management development programs (MDP) at Boston University Corporate Education Center (BUCEC).

  Technical skills, according to Ms. Westcott, are no longer enough. Project managers need strong business and leadership skills, the ability to speak at the executive level and communicate project status and how projects are aligned to the goals of the organization, and the ability to assist in determining which projects should be part of the project portfolio.

 2. olli sanoo:

  No shit?

  Kun tuo meilläkin on niin keskeisenä osana prodeviä niin käytännössä siis kaikki suorittavat sen ennen pitkää. A fool with a tool is still a fool.

 3. Uolevi sanoo:

  Kateellisten panettelua. Kyllä PiMPpi miehen tiellä pitää.

 4. Anton sanoo:

  Mä luen tuon siten, että Gina katsoi taalatarpeen kasvaneen, kehitti kurssit ”SupaTools for PMPs” sekä ”Essential Exec Talk for PMPs” ja alkoi julkisesti keskustella pelkän PMP-koulutuksen riittämättömyydestä.

  Ginan Bostonin koti on joutumassa vasaran alle subprime-soosissa.

  PMP on hyvä kohderyhmä koulutukselle, heihin on satsattu sen verran jo, että kyllä heihin satsataan lisääkin.

  …siis niin myöhässä.

 5. Cpt Haddock sanoo:

  pmp… Hmm… Meillä täällä Suomessa kun lisää tohon väliin yhden M:n saa yhden ankea femu-raivo-punk-angsti-bändin… Toisaalta ne on nyt mammalomalla bändinsä basistille.

  Sertifikaatti olis täälläkin poikaa. nimim. prokee pomon paikka hakusessa Itella (entinen posti) tienoilta.

Leave a Reply