Riskivapaa kuljettaja

Lainaan autoani kaverille, kun olen lähdössä lomille. Ikäsyrjivä Systeemi iski jälleen vastapalloon: soitin vakuutusyhtiöön, että onko täällä sallittua lainata autoa kaverille ja että voiko auton parkkeerata kadulle tallin sijaan väliaikaisesti. Vakuutusviskaali totesi, että kaikki on hyvin, kunhan kaveri on yli 35.  Koin suurena loukkauksena sen, että vakuutusyhtiö ei pidä yli 35-vuotiaita riskialttiina asiakkaina.

Tänään pääsee vihdoin lomille lomps. Onhan sitä vähän(!) odotettukin. Pääsee tropiikkiin lepuuttamaan luita. Ilmastonmuutoskin käy hermoille: Suomessa on lämpimämpi kuin täällä. Huhtikuu on ollut – kuinka yllättäen – kylmin, sateisin ja kokonaisvaltaisesti vittumaisin koskaan. Suomessa jengi vetää vappuna shortseissa.

2 Responses to “Riskivapaa kuljettaja”

  1. Anton sanoo:

    Taitaa yhtiö luottaa enempi siihen, että 35+ on sekä maksukykyä että vastuuntuntoa siinä määrin enempi, että epäyhtälö vinksahtaa enempi talon eduksi.

    Hyvää lomaa! Muista pitää itsesi kiireisenä!

  2. Cpt Haddock sanoo:

    That’s right matey…. Meinaan kuumin valbori sitten miesmuistiin. Luin paikallisen lehden (Hämeen Sanomat) vappupäivänä pihalla ilman blokkia, niin niska palo. Ei o ozo tälläkään ihan tapissa vannon mä. No, ei kannata ruikuttaa. Maissi kavaa Vaasan seudulla ja ite ajattelin viinirypäleviljelmiä omille mailleni Hämeeseen. Se on nimittäin parin vuoden päästä ausseissakin humallutaan Chateau de Haddock -viineistä.

Leave a Reply