KL

Phnom Penhin helvetin jälkeen KL on kuin taivas. Jos PP:ssä ei ollut ainuttakaan länkkäriketjua niin täällä onkin sitten kaikki. Matka kentältä viiden tähden hotlalle sujui rattoisasti ilmastoidussa luotijunassa. Tapojeni vastaisesti sorruin polttamaan pätäkkää turhan hyvään majoitukseen, kun täällä hinta-laatusuhde on öbaut paras maailmassa: sadalla taalalla saa luxushuoneen.

Tulin kahdeksalta, tsekkasin Monacon aika-ajot huoneessa ja lähdin baariin. Oli vapauttavaa, kun liikenne on jotakuinkin ennakoitavissa, perskärpäsiä ei pyöri jaloissa ja homma kokonaisvaltaisesti futaa. Viimeisen illan kunniaksi tein murskapäätöksen vetää kännit. Kiskaisin kanat cashewilla, mikä oli siinä määrin tulista, että hiki vain virtasi kaljua pitkin ja meni ehkä viisi tuoppia janoon. Aloin hyppimään Jalan P Ramleen baarikatua. Eka paikka oli vähän turhan obvious länkkärien tyttöbaari, jossa vaarit hengasivat pikkumimmien kanssa (tosin pirusti viihtyisämpi kuin mikään PP:ssä), joten vaihdoin nopeasti maisemaa. Kolmannessa klubissa tärppäsi ja lyöttäydyin parin aussiexpatin ja heidän natiivinaisystäviensä remmiin. Oli hauska ilta: Hyvää viinaa – muisti meni.

Petronasin tornit ovat unenomaisen kauniit yöllä – scifimeininkiä. En olisi uskonut, että Chrysler buildingiä kauniimpaa pilvenpiirtäjää onnistutaan rakentamaan, mutta niin vain taisivat onnistua. Maa on muutenkin todella positiivinen ylläri; olen äärimmäisen uskontovastainen ihminen ja islaminuskohan tunnetusti on uskonnoista se typerin, joten suhtauduin varauksella musulmaanimaahan menoon. Olin kuitenkin ennakkoluuloineni väärässä: täällä tuntuu olevan elä ja anna elää-meno eikä uskonnollisuus pilaa kaikkea. Toivoa sopii, että homma säilyy ennallaan. Toisekseen, maa on yllättävän rikas (tai ainakin kätkee köyhyyden pöndelle tmv lähiöihin) ja epätoivo paremmin hallinnassa kuin missään vierailemistani naapurimaista. Kuitenkin länkkäri on täällä kingi: kaltaiseni herrasmies tunnistetaan vaikka paskat housussa eivätkä poket ole samanmoisia mulqvisteja kuin vaikkapa Australiassa – heittävät sisään eivätkä ulos!

Paikan specialiteetti klubeissa on akvaario, jossa ui 2-3 40 senttistä black tip reef sharkia; kauniita otuksia. Toinen hieno homma ovat animoidut vihreät jalankulkuvalot, jossa tikku-ukko kiihdyttää tahtia sitä mukaa, kun hiekka tiimalasissa juoksee kuiviin.

LISÄYS: Kolmas specialiteetti ovat raivolla bondaavat munkit. Kaljut kaapuviskaalit yrittivät kerta toisensa jälkeen antaa minulle kullitettua buddhan kuvaa. Dialogi meni aina ”No thanks, no”

”It’s all right!”

”No.” Tässä vaiheessa otin neljä juoksuaskelta, joista kahdessa ekassa munkki pysyi mukana kunnes luovutti.

Olli suosittelee KL:ia.

Leave a Reply