Projektiassistentti

Yllättävän vähän on ollut tuskaa lomilta palaamisen jälkeen. Jo kuusi ja puoli päivää duunissa eikä ole perusfiilis, että kirves kaivoon, kaik on mänt, tästä ei nousta, homma ei futaa. Niin se kai loma ääriolosuhteissa lataa patteria. Eiköhän tämä tästä palaudu normaaliin viimeistään ensi viikolla.

Suomessa projektiviskaalina toimiminen on varmaan helpompaa kuin missään muualla maailmassa: jengi on ylitunnollista, täsmällistä, osaavaa ja vastuuntuntoista. Täällä ja etenkin NZ:ssa on vastavuoroisesti rikollista geeniperimää kantavaa kaikenmoista saatanan hiihtäjää, jotka eivät tee yhtään mitään muuta kuin laskuttavat. Siis jengiä, joka on pistetty projektiin, mutta jotka eivät tee mitään ja jotka ovat aivan käsittämätöntä teflonia ja joita ei yksinkertaisesti voi tavoittaa mitenkään. Mukavia miehiä kyllä, mutta kerrassaan työläitä, kun oma jobi on yrittää saada ne tekemään jotain. Sähköpostiin, puhelimeen ja vastaajaviesteihin ei vastata koskaan. Ainoa keino on yhyttää kullanarvoinen resurssi jossain käytävässä tai kahvihuoneessa ja seistä siinä vieressä vahtaamassa, että hommat edistyvät.

Seuraavaan komennukseen voisin palkata sellaisen seiskabändin kallonmurskaajan, jonka voisi lähettää vähän kurmottamaan tiimiä, jollei kommunikaatio-ohjesääntöä noudateta. Etenkin Uudessa Seelannissa on pari dudea, joista tekisin mielelläni varoittavan esimerkin. Toisaalta, se käsienkatkoja ei kuitenkaan tekisi mitään muuta kuin laskuttaisi, joten tokkopa sekään mikään lopullinen ratkaisu olisi jengin ”motivointiin”.

One Response to “Projektiassistentti”

  1. Jonte sanoo:

    Ymmärrän hyvin mistä puhut…
    Tässä kun on viime kuukausina joutunut tekeen töitä hieman erilaisen työkulttuurin omaavien tsekkiläisten työtovereiden kanssa, on huomannut että kuinka vidun turhauttavaa voi olla kun mainitsemaasi kommunikaatio-ohjesääntöä ei noudateta. Turhauttavinta se on silloin kun olet sopinut juuri tuntia aieimmin että yhteyttä otetaan joka tapauksessa oli hommat valmiina tai ei, ja vastaus on aina ollut ”Yes, ye…OF COURSE!” Ja sit mitään ei kuulu..ennen kuin tekee asiasta kansainvälisen selkkauksen…
    Ei vaan usko että yhden pienin viestin lähettäminen voi olla kovin vaikeaa tällä kommunikaattoreiden ja mesejen aikakaudella.

    Terv. Blogin kestotilaaja

Leave a Reply