Organisaatio

Kun tässä on tullut toimittua hyvinkin erilaisissa organisaatioissa vuosien varrella niin olen jotenkin oppinut tunnistamaan, mikä on hyvää ja mikä huonoa. Luonnollisesti organisaation tehokkuus ja toimivuus nojaa pitkälti yksittäisten johtajien henkilökohtaisiin ominaisuuksiin ja toimiva organisaatio on vain seuraus hyvästä johtajuudesta.

Tämä nykyinen on esimerkki ei ehkä niin tajuttoman hyvästä. Ensimmäinen hälytyskello soi siinä, kun kaikilla on aina niin tavaton kiire ja silti mitään ei oikein tunnuta saavan aikaiseksi – tai jos saadaan niin laatu on vähintäänkin heikko. Prosessiajuinen organisaatio reagoi ainoastaan jälkimmäiseen ongelmaan luomalla lisää prosessikuormaa, mikä lisää kiirettä ja edelleen vähentää aikaansaanoksia. Kun prosessi luodaan niin sitä pitäisi ainakin jollain tasolla koekäyttää ennen sen jalkauttamista. Täällä ei moiseen tuhlata aikaa: prosessilla lyödään toteuttajia vastapalloon ja sanotaan, että tämä on nyt pakollista ja teidän vastuullanne seurata. Toteuttajat ovat kuula hukassa, että mitäs helvettiä nyt pitäisi tehdä, mihin prosessin luojat vastaavat, että soveltakaa ja kyllä se siitä.

Prosesseihin kuuluvat olennaisina osina hyväksynnät. Hyväksynnät keskittyvät tietyille yksilöille, joilla on niin kiire, etteivät he ehdi hyväksyä kaikkea, mikä halvaannuttaa toiminnan lopullisesti. Sähköpostikuormaan reagoidaan tiukentamalla komentoketjua eli kieltämällä viestittäminen muualle kuin nimetylle eskalaatioportaalle, joka samalla on keskeinen hyväksyjä. Toisin sanoen, minua on kielletty lähettämästä sähköposteja projektiesimiehen esimiehelle, mikä on synnyttänyt kokolailla hassunkurisia tilanteita, kun joku sivuviskaali on pyytänyt minua edistämään asiaansa sähköpostitse – että ei muuten onnistu kun gubbe on nimenomaan kieltänyt.

On suorastaan järkyttävää huomata, miten toimimattomattomien prosessien seuraaminen mädättää aivoja. Tuottavuus on sana, joka ei kuulu sanavarastoon tai ei ainakaan fokukseen. Olen aivan väärä kaveri tänne(kin). Jälkeenpäin tämä tulee eittämättä olemaan arvokas kokemus. Ongelma vaan on, ettei vielä ole jälkeenpäin.

Leave a Reply