Vuosipäivä

Tasan vuosi sitten laskeuduimme Australiaan. Kulunut vuosi on ollut antoisa. Mutta kuten aina, suunnittelu ja pohjustus oli puoli voittoa ja kun muuton jälkeinen kuherruskuukausi (noin puoli vuotta) oli ohi niin tarvittiin hetikohta uusi suunnitelma.

Muutamme takaisin Suomeen maaliskuun lopussa.

Ratkaisevaa syytä ei oikein ole. Kun puhuimme aiheesta Ninan kanssa joskus vajaa pari kuukautta sitten molemmat olivat vähän, jotta voisihan sitä muttaa takaisin, mutta voisihan sitä olla täällä pidempäänkin. Paluusloti Suomeen on keväällä, koska silloin saa kaikkialta parhaat palat: kaksi kesää peräkkäin ja maksimi veroedun. Tosi Fiksu Ratkaisu olisi varmaan hommata täältä uusi duuni, viettää vielä vuosi 2010 eurokevääseen (jollei sitten päättäisi jäädä ihan pysyvästi) ja palata sitten, mutta tyyliini sopivat paremmin nopeat ja näyttävät ratkaisut. Ei tämä kuitenkaan ole mikään sanelemani ratkaisu vaan yhteinen päätös. Duuni on minulle ehkä kuitenkin se ratkaiseva tekijä: En halua tehdä täällä työtä enää vuotta; tarkkaan ottaen en halua tehdä täällä työtä enää montaa päivää. Kolleegoiden mukaan vika on accountissa ja kuulemma ei ole tälläistä muualla Australiassa, mutta sitten ei ole – olin ilmeisesti siis jossain määrin epäonnekas arvan heittäessä minut tähän accounttiin. Elämä on sattumaa ja jos joskus vähän osuu rosvosektoriin niin minkäs sille sitten mahtaa; kaiken kaikkiaan elämä on niin antoisaa, hienoa ja helppoa, ettei oikein ole vara valittaa. Tokihan tämä on ollut opettavainen kokemus ja taas on luultavasti tullut kasvettua ja kehityttyä, kun on istunut täällä toimistolla kovennettua. Monissa liemissä on tullut keitetyksi.

Paluusuunnitelma on toki näyttävä.

Irtisanoudun jouluksi. Tätä koulua on silloin käyty jo vähän liiankin pitkään. Kunnioitettu ystäväni, tuurijuoppo herrasmies ja oktaanipää, johtaja Lehtinen saapuu halpa tequilapullo kitesurfbodyarmorinsa takataskussa sulostuttamaan jouluamme tänne – ja vieläpä naisseurassa. Heti perään isäni saapuu sulostuttamaan uutta vuottamme Johannoineen – luvassa on uuden vuoden dinner cruisea, reissua lähialueilla ja Tasmaniassa. Tammikuun loppupuolella visio on lähteä pariksi viikoksi poikien rauhaisalle Vietnamin kiertomatkalle Saigonista Hanoihin; palata Hong Kongin kautta kotiin; kämpän luovutus ja Ninan kanssa edelleen Ayers Rockin ja mahdollisesti Fraser Islandin kautta pariksi viikoksi Fidzille kitumaan työttömän kurjaa arkea. Sitten vielä kerran takaisin Sydneyyn katsastamaan Mardi Gras-homoskuukkelifestivaalit, joka tänä vuonna jäi väliin, ja kokka kohti Jaappania Ninan kanssa. Jos ja kun kaikki menee suunnitelman mukaan – kuten aina menee – niin saavumme Suomeen maaliskuun lopussa.

Sitten pitäisi varmaan löytää duuni (kaikki blogin seuraajat ovat eittämättä hanakasti tarjoamassa hommia) ja asunto; ostaa auto, kissa, huonekalut, AV-kalusto jne perusshoppailut. Kai tuosta voisi stressatakin, mutta asioilla on taipumus järjestyä.

21 Responses to “Vuosipäivä”

 1. Anton sanoo:

  Ajoituksesi voi olla joiltai osin erittäin nappi: Näyttävä Asunto Puoli Ilmaiseksi. Minä voin auttaa, osaamista on kerääntynyt 4+ vuoden asunnon metsästyksen aikana Runsaasti. Track Recordissa asunnon hankinta Edulliseen Hintaan vielä kun luultiin kaiken olevan Hyvin.

  Jaa että vika olisi Accountissa. No mietippä ite: toiselta puolelta Palloa punkee joku virman mies hommiin just mun domainiin. Jaa-a, laittaisiko epäozin tyypin Punaiselle Matolle vai Punaisille Hiilille? Tulijalta olisi syytä löytyä Vääntöä, joten Hiilille vain, kestää tahi ei kestä. Matolle voi laittaa jonkun tutumman heebon.

  Muuten, oma ProgMgr meni Unkariin just kun mellakat alkoivat ja muutenkin se nyt on vain Unkari. Lie perhe/äitee kiittänyt. Eipä tullut Suomeen, vaan hommasi expatituksen Portugalista. Parempi kuin Unkari eikä tarvinnut tänne tulla selittään, sitä paitsi expat on expat, jee. Kai teidänkin virmalla on Joku Muu Konttori kuin Helsinki/Sidney.

 2. olli sanoo:

  Hra Mulqvistin tiimistä on poistunut kaksi seniorimpaa aussia muualle tänä vuonna – toinen pois firmasta ja toinen toiseen accounttiin. Tiimin sisällä yksi juniorimpi aussi on hermoruinio.

  Helppoahan se tietty on huudella 15000km päästä, miten asiat täällä oikeasti ovat.

  Toisekseen, ei minulla ole mitään Suomeen tuloa vastaan – päin vastoin. Suomi on ensi eurokeväänä hyvää vaihtelua.

 3. Anton sanoo:

  Sun homma on kääntää hermoraunious vahvuudeksi!

 4. Tero sanoo:

  Jee – Ollia pääsee taas näkemään lentämättä vuorokautta. Toisaalta sviddu, tää blogi loppuu. Toisaalta olenkin kaivannut jotain Hahmoa jolla voi tarvittaessa peloitella Haraldia.

  Ollin toimintasykli kiihtyy huolestuttavasti. Muutaman vuoden päästä aika Plänin ensi-ideoista Toteutuksen jälkeiseen henkiseen krapulaan ja tyhjyyteen lasketaan varmaan viikoissa.

  Ehdotus duuniksi Suomessa: Put your money where your mouth is, eli Perusta Oma Firma.

 5. Tero sanoo:

  Katos, nyt vasta huomasin että blogin slogani on vaihtunut.

 6. olli sanoo:

  Kiihtyy? Homma starttasi kykyarvioinnilla australian tietokonemiesten ammattiyhdistysliikkeeltä, jota alettiin hakemaan syssyllä 2005. Sitten liityin tähän nykyiseen puulaakiin vuoden 2006 alussa, jotta sain järjestymään duunit ulkomailta. Tulee kolmen ja puolen vuoden sykli armoitettua suunnitelmaa ja Toteutusta.

  Ennen muuttoa olisin itse antanut kertoimet jotenkin näin:
  <1,5 vuotta: 5%
  1.5 vuotta 30%
  2.5 vuotta 50%
  >2.5 vuotta 15%

  Ja Tero, kannattaa aloittaa skidin psyykkaus jo nyt: aina kun kiukutellaan niin pelottelet, että kaljumetrinen tulee, vie ja syö. Efekti ei voi olla mitätön, kun lopulta saavun paikalle.

 7. Anton sanoo:

  Zori, vakavasti tuosta psyykkauksesta: landella joku tutun tuttu tosiaan jaksoi pelotella lastaan, että ”jos et oo kiltisti, niin poliisi tulee ja vie sut…”.

  Maakuntakeskuksen toritapahtumassa oli myös jalkautuneena Koko Kansan Poliisi, joka teki itseään tutuksi kaikille, lapsillekin. Tämä sama äitee sitten kysymään jälkikasvultaan, että ”mennäänpäs tuonne poliisin luokse, olis kiva, eikö?”. Ja gersa saamaan aika garmeen Pasgahalvauksen. Äitiä hieman nolotti tätä sitten kertoilla myöhemmin, hehe.

  Neurolingvistinen ohjelmointi, miten hienoa. Lapsi, mikä ihana koeponnistusalusta.

  ”Vähäks lähti…”

 8. olli sanoo:

  Taisi yksi isä jo traumatisoitua. Ei me oikeesti.

 9. Anton sanoo:

  Lapset on nii ihanii!!! Somebody please think of the children!!!

 10. Ville sanoo:

  Niinkuin Kerouac totesi: tärkeintä on lähteminen. Samoin samaa mieltä kuin Tero, sääli et blogi loppuu.. Meiltä vois muuten löytyy hommii..

 11. Anton sanoo:

  Höm, miten niin blogi päättyy? Vaihtuihan slogan jo kerran. Eikö uusi voisi olla ”Kyllä suomipoika aina Espoossa pärjää”?

 12. Nina sanoo:

  Eikohan se pikemminkin tule olemaan Helsingin ytimen ytimessa, jos yhtaan vanhat merkit pitaa paikkansa..

 13. olli sanoo:

  Jollei ytimen ytimen ytimessä ole tilaa niin siinä tapauksessa ytimen ydinkin passaa.

 14. Tero sanoo:

  Niin, ei duuniangsti, keski-iän kynnyksellä tasapainottelu ja Seuraavan Suuren Suunnitelman suunnitteleminen ole lokaatiosta kiinni.

  Mutta kateuden herättely loskassa kahlaajissa voi olla hankalaa, kun itse kahlaa loskassa.

 15. Anton sanoo:

  Asuminen erikseen, se ytimessä naturligtvis. Mutta se Todellinen Elämä, se mistä tässä blogissa Oikeasti Kirjoitetaan (ja luetaan), on aika Duuni Keskeistä.

  Ja duunit on Espoossa. Full stop.

  PS. keski-ikä alkaa 35v, Virallinen nimitys 45+ on Ikääntyvä. Voi tämänkin itse uudelleenmääritellä, jos Todellisuus on Liikaa.

 16. sir Ola sanoo:

  Piti oikein laskeskella, kun keski-ikääntymisen ja vain ikääntymisen välillä kompasteleva muistini ei aina oikein pelitä junan vessan lailla, mutta mikäli räknäsin oikein, olen ollut Espoossa töissä viimeksi 12 vee sitten. Eihän kukaan tietysti väittänytkään, että mulla mitään Todellista Elämää olisi.

 17. Anton sanoo:

  55+-kategoria on nimitykseltään ehdottomasti kaunein: ikääntynyt. O-la-la!

 18. sir Ola sanoo:

  Ollin blogin perusteella vois päätellä, että 35+ on sitten leipääntyvä… Kukkasia ja pusuja vaan sinne Sydneyn ytimen ytimeen!

 19. Anton sanoo:

  Glebessä asuneena voin sanoa, että Ollin ja Ninan nykypaikka on The Core of The Center of All Nucleus. Sidney, the source of all being…

 20. Nina sanoo:

  Jeez, Glebehan on ihan Maalla.

 21. Cpt Haddock sanoo:

  Hienoa! Saadaan viskaalien viskaali takas kotimaan kamaralle ja hajoamaan (taas) paikallisiin telealan projekteihin. Veikkaan, että eräällä not-naming-any-names -telenarikalla on sama kotiplaneettaamme viittaava uudistusprojekti vieläkin pykälässä.

  Ei mut, nythän Ollin on hyvä tehdä uranvaihdos ja alkaa vetään vaikka tosi-reality-sarjaa -Suomen Hra Mulqvist haussa. Kuulen jo Ollin äänen pudotustilaisuudessa: ”Jorma, olet vielä mukana Suomen Hra Mulqvist kisassa, mutta tuomaristo haluaa nähdä enemmän monipuolisuutta mummojen kiusaamisen ja aviorikkuruuden saralla….”

Leave a Reply