Raportointityökalu

Jos tässä firmassa tässä maassa jotain osataan niin overheadin keksimistä työntekijöille, etteivät vaan saisi mitään asiakkaalle lisäarvoa tuottavaa vahingossa aikaiseksi.

Peruscase: perjantaina kolahtaa maili, että pakollinen koulutus maanantaina, jossa opetetaan käyttämään uutta pakollista finanssiraportointityökalua, että saa samat pakolliset finanssit raportoitua vielä yhdellä uudella työkalulla – tähän astihan niitä raportointityökaluja on ollut vaan kaksi erillistä. Tietenkin kaikilla on aina aikaa ottaa osaa hyvän tarkoituksen tukemiseksi.

Menin kuitenkin palloilemaan koulutukseen jonkinmoisena maanantaikärsimyksen maksimointimasokismina. Pari palkkahaitaria yläpuolellani tyhjää toimittava byrospede rumputulitti powerpointspectaakkelin noin 0.1 hertzin kalvotaajuudella. Ekalla kalvolla seisoi, että tähän vehkeeseen ei tarvitse päivittää mitään, vaan se kerää infot olemassaolevista järjestelmistä, missä vaiheessa alkoi naurattamaan. Ja kuinka ollakaan noin kalvolla 20-50 käytiinkin sitten läpi vehjettä kaksi, jolla päivitetään vehkeeseen yksi tiedot. Teknisesti juippi oli siis oikeassa: vehje ykköstä ei tarvitse päivittää – jos siis oletetaan vehkeen kaksi olevan erillinen laite ja siis oletetaan, että vehkeiden yksi ja kaksi koulutus tapahtuu täysin sattumalta saman tunnin aikana ja matskukin on päätynyt kaitselmuksen oikusta samaan powerpointtiin. Ja kuulemma ei mene kuin kymmenen minuuttia kuukaudessa, sanoi. Kysyttiin tietty, että voidaanko jo olemassaolevista rappareista luopua kun tulee näin helvetin hienot vehkeet. Vastaus oli merkittävän kova: Se on kuulemma accountin asia eikä konsultointipalveluiden asia. Justiinsa. Hissiä odotellessa sanoin kollegoille, että overheadi kasvoi just 80 tunnista kuussa 80 tuntiin ja 10 minuuttiin.

Tarviin lomaa! Onneksi työttömyyteen ei ole matkaa kuin 256 toimistotuntia.

Leave a Reply