Keskimääräisyys

Olen tullut siihen tulokseen, että tässä putkassa näissä hommissa pärjätäkseen pitäisi olla joko merkittävästi itseäni pätevämpi tai merkittävästi itseäni vähemmän pätevä.

Psykofyysinen yli-ihminen hanskaisi tehottomuuden ja idiotismin näkemällä parhaan tien lopputulemaan ja navigoisi karikot karahtamatta. Ongelmatilanteet hoituisivat käsittämättömällä charmilla ja murskavisiolla kaikkien parhaan saavuttamiseksi, mikä tietenkin aina saavutettaisiin. Kaikki rakastaisivat PFYI:tä ja PFYI rakastaisi kaikkia.

Tyhmä mutta ahkera olisi vielä parempi kombo: gubbe puskisi väsymättä päin prosessia ja tykittäisi matskua CMMI-koneeseen niin, että kenelläkään ei olisi mitään sanomista, kuin että miten sviddussa sä oikein tonkin teit. Väsymätön panostus ei-tuottavaan työhön, joka on tietenkin aina etusijalla, mahdollistaisi lopulta tuottavuuteen satsaamisen.

Itse olen kertakaikkiaan liian keskimääräinen näihin hommiin. Pahin puoleni on edelleen se, etten kestä rikkinäisiä prosesseja. Esimerkkinä puitesopimuksessa lukee, että pölhösuunnitelma on toimitettavien artikkeleiden listalla. Sitten havaitaan, että pölhösuunnitelmaa ei tässä tapauksessa alkuunkaan muuten tarvita. Miten tilanteeseen reagoidaan? Ei toki niin, että kirjataan, että pölhösuunnitelmaa ei sitten tule, vaan lähetetään tyhjä dokkaritemplate asiakkaalle hyväksyttäväksi! Sitten asiakas hyväksyy sen kirjallisesti ja tietty hyväksyntä tallennetaan. Tälläinen meno pistää kertakaikkiaan niin vihaksi, ettei uskokaan. Toisekseen, ehkä olen vaan laiska, mutta jos byrokratiakuorma ylittää yli puolet työajasta ja byrokratia aidosti haittaa asiakastoimitusta ja ongelmien ratkaisua niin homma haisee. Ei pitäisi ajatella.

Joulukalenterissa on 20 päivää. Joulu tulee tänä vuonna 19.12.

2 Responses to “Keskimääräisyys”

  1. Reetta sanoo:

    Juuri näistä syistä ryhdyin yksityisyrittäjäksi. Sellaiseksi yksityisyrittäjäksi, joka maksaa itselleen parempaa palkkaa kuin mikään aiempi työnantaja ja tekee voittoa jo ensimmäisenä vuonna. Sellaiseksi yrittäjäksi, jonka tilauskanta toiselle vuodelle jo näin marraskuussa on enempi kuin liikevaihto ensimmäisenä vuonna. Eikä muuten ole rikkinäisiä prosesseja. Laiska ei kyllä voi olla näissä hommissa.

  2. Cpt Haddock sanoo:

    Mitäs kun meidän putkassa just sanottiin, että teidän putka se vasta on industy leader eikä me.

    Näin 6 päivän kokemuksella, sunhan pitäs tulla meidä putkaan töihin… Tosin, tokkopa toi byrokratia ratio siitä muuttus…

Leave a Reply