Hainsyöttö

Paikallinen specialiteetti on hainsyöttödyykki. Tarinan mukaan mestoilla toisinaan pörrää viisimetrinen tiikerihai nimeltään Scarface, muttei tietenkään tänään.

Homma alkoi niin, että reilu tusina tyyppiä veteen ja kolmeenkymppiin sellaisen käsintehdyn koralliaidan taakse polvilleen istumaan. Järjestävällä organisaatiolla oli mukana 450kg kalanjämiä – etupäässä tonnikalojen päitä ja pyrstöjä. Syöttö tapahtuu haarniskantapainen syöttökädessä ja selustaa turvaa kolme DM:ää alumiiniset paimensauvat käsissään. Mestoilla oli joku sata isohkoa trevallya jne ja kun viz ei ollut kummoinen niin haita tuskin näki. Jossain vaiheessa kalapilven keskeltä syöksi iso kala ja iso suu ja iso hässäkkä. Eka osio oli selkeä pettymys. Saman dyykin tokassa osiossa noustiin kymppiin ja taas koralliseinämän takana polvillaan ihmeteltiin, kun mm. grey reef sharkit hakivat huikopalaa.Meno oli jo parempaa, mutta jotenkin ihmeellisesti maski vuosi nenän kohdalta ja tuli nieltyä nenän kautta merivettä toistuvasti, kun ei siinä oikein voinut alkaa kouhottamaankaan – lopulta sain siirrettyä ja säädettyä sen verran, että tilanne parani. Siitä edelleen neljään metriin, missä syötettiin black ja white tipit.

Tunti pinta-aikaa ja 35 minuutiksi15 metriin syöttämään Isoja Haita. Valitettavasti isoin kala oli ehkä 2.5 metrinen härkähai, joka sekin on tosin iso kala, vaikkakaan ei ihan sitä, mitä olin hakemassa. Oltiin taas rivissä barrikadin takana ja hait uivat kohti ja tullessaan niille survaistiin tonnikalanpää suukkiin. Syömistapahtuma oli onneksi sitä kamaa, mistä painajaiset tehdään, kun irvistävän hain irtonaiset leuat purivat yhtäaikaa. Lisäksi paikalla kävi lemon shark ja nurse shark vähän isommista.

Leave a Reply