Suomi-ilmiö

Tää on aivan vitun exotique mesta paikka tämä Finland!

Haettiin lentorahdista muuttolaatikoita ja siinä välissä piti käydä tullissa kääntymässä; mutiseva ja ynisevä tulliviskaali mutisi ja ynisi jotain, mutta löi leimat läystäkkeeseen ja homma futasi. On niiiin hienoa olla back maassa, jossa kaikki viranomaistoiminta toimii kuin rasvattu junan vessa. Ausseissa viskaalit ovat kohteliaita ja mukavia, mutta mikään ei koskaan toimi.

Ruokakauppavierailu meni kapasiteetin äärirajoilla: munapaketin muotoilu oli uudistunut radikaalisti ja paketissa olevat munat olivat piruvie valkoisia! Pekonipakettia hyllystä nostaessa kurkusta tuli homersimpsonmaista korinaa ja kuola valui – aussit kun eivät ymmärrä pekonin päälle mitn. Aamiaisella oli jo syöty ruisleipää ja suolakurkkua pahimpaan fixiin. Sitten kassalla homma meinasi hirttää, kun en tajunnut, että muovipussit pitää maksaa ja ottaa itse kassan etupuolelta ja että ynisevä ja mutiseva kassaviskaali ei pakkaakaan ruokia pusseihin.

Tämä raportti ei ollut osa kahta jäljelläolevaa kirjoitusta tähän blogiin.

3 Responses to “Suomi-ilmiö”

 1. Samu sanoo:

  Mitähän tähänkin nyt sanoisi… Yritäpä tuoda autoa Suameen… http://www.tulli.fi

 2. Mika sanoo:

  ”Mitähän tähänkin nyt sanoisi… Yritäpä tuoda autoa Suameen…”

  Mulla on Samun kanssa täsmälleen sama näkemys ”homman toimimisesta Suomen tullissa”. Eikä tartte edes yrittää tuoda autoa, riittää että tuo ihan-sama-mitä EU:n ulkopuolelta. Viime viikolla hain jenkeistä tulleen veneenpressun tullipostista:
  Lähtösumma on kuitin summa + rahdit + rahtivakuutukset.
  Lähtösummaan lisätään 12% tullit (% arvotaan tuoteryhmäkohtaisesti).
  Tulleilla lihotetusta lähtösummasta peritään 22% Alv.

  Eli kun tilaa $400 veneenpressun, jonka rahti maksaa $80, niin loppusumma on: 1.22 x 1.12 x ($400+$80) = $656
  $400 hintaisesta tuotteesta perittiin siis veroa $176, eli 44%. V*TTU.

 3. olli sanoo:

  En mä vissiin sanonutkaan, että täällä olisi mikään erityisen halpaa.